DropGarden

Organikus lakberendezés és dizájn

Saját konyhakert...imádni fogod!

Nincs mindenkinek saját kiskertje, de lehet mindenkinek privát konyhakertje! Akár az erkélyen vagy bent a konyhában. Nem kell hozzá más, csak némi kreativitás és egy-két fondorlat, hogy sokáig szépek és egészségesek legyenek a növényeid, s a legjobb, hogy mindezek mellett esztétikus és környezettudatos lesz az otthonod is.

Nézegess képeket és gyűjts inspirációt konyhakert-ötletekből!

 Az ültetésnél érdemes odafigyelni a réteges talajösszetételre. Legalulra célszerű agyagkavicsot tenni, mert segít a talaj optimális PH-értékének elérésében, erre rakjunk egy vékony réteg homokot, majd tápdús talajt.

Gyakori, hogy a boltban, kertészeten vásárolt konyhakerti növény hamar elpusztul. Ennek a föld-összetétel az oka. Ugyanis amiben árulják a konyhakerti növényeket, az a földkeverék nem hosszútávú termesztésre van tervezve. Ezért fontos, hogy hazavitel után ültessük át növényünket tápanyagdús virágföldbe. 

Az ültetésnél fontos odafigyelni, hogy a gyökerek ne sérüljenek, illetve ne nyomkodjuk le nagyon a földet a beültetett növényre, mert "megfullad" hagyjuk egy kissé lazán a talajt körülötte.

Fontos, hogy olyan helyet válasszunk fűszernövényeinknek, ahol a legtöbb napfényt kapják. 

Ne felejtsük, hogy termesztéshez olyan edényt válasszunk, amely el tudja vezetni a vizet, mert a pangó nedvességet a legtöbb növény nem szereti.

 

 Kövesd a DropGardent Facebookon is!

 Ha szívesen megosztod ötleteidet, vagy mások tapasztalatairól olvasnál a kertészkedés, természetes lakberendezés, organikus dizájn témájában, csatlakozz a Dropgarden-csoporthoz!

 

További inspirációkért látogass el a Dropgarden közösségi felületeire:

 

Forrás:

Pinterest

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dropgarden.blog.hu/api/trackback/id/tr3417821961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DropGarden

A DropGarden elsősorban organikus lakberendezéssel és természetes dizájnnal foglalkozik, ugyanakkor tágabb értelemben mindennel, ami otthon, kert és környezettudatosság.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása