DropGarden

Organikus lakberendezés és dizájn

15 perc munka 100% hangulat

Hogyan készítsünk el egy beltéri kis sziklakertet/minikertet egyszerűen?

Nem kell sok időt ráfordítani arra, hogy feldobjuk lakásunk egy elfeledett sarkának unalmas hangulatát.

Először is szükségünk lesz egy mélytálcás, alul lyukas virágtartóra és egy alátétre. Ez azért fontos, mert a sziklakerti növények nem szeretik a pangó vizet, ezért át kell folynia a víznek az edényen. Valamint be kell szereznünk virágföldet, fehér dekorkövet, néhány kövirózsárát, korallvirágot (vagy más olyan virágot, amely jól megfér a kövirózsák mellett). Szükségünk lesz még mohára, egy nagyobb kőre, néhány kis ágdarabra, illetve két dekorházikóra.

Érdemes a virágföld alá vékony rétegben sódert rakni, hogy hamar elfolyjon a víz, hiszen a sziklakerti növények sokmindent kibírnak, de az állott vizet nem. A virágföldnek megfelelő az általános virágföld. A sóderre rárakjuk a virágföldet, majd a nagyobb követ. A kő köré tetszőlegesen elhelyezzük virágot és a kövirózsákat, majd elválasztjuk a kikövezett részt az sima földterülettől. A házakat "összekötjük" útszerűen a kis ágakkal, majd a maradék helyekre dekorköveket és mohát is elhelyezünk.

20210312_125156.jpg

Fontos, hogy olyan helyet válasszunk a minikertünknek, ahol valamennyire éri azért nap is. Hiszen akkor érzik jól magukat a növények, ha kapnak közvetlen fényt is. 

Neked is van minikerted? Mutasd meg! 

További ötletekért, tapasztalatok megosztásáért, gyere és csatlakozz a Dropgarden Facebook-csoportjához!

A bejegyzés trackback címe:

https://dropgarden.blog.hu/api/trackback/id/tr6016490278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DropGarden

A DropGarden elsősorban organikus lakberendezéssel és természetes dizájnnal foglalkozik, ugyanakkor tágabb értelemben mindennel, ami otthon, kert és környezettudatosság.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása