DropGarden

Organikus lakberendezés és dizájn

Innovatív, bio, okos és gyors...Mi kell még?
Beltéri okoskertek

Napjainkban már szinte nélkülözhetetlenek az okoseszközök. Ez a tendencia a balkonkertészeti irányt sem kerüli el. Manapság már számos okoskert is megtalálható a piacon. Most megtudhatod, melyek a nagyobb márkák, melyiknek milyen előnye van. Lássuk a négy legnépszerűbb beltéri okoskertet! Görgess tovább!

 

Click and Grow

Röviden: a "kapszulás" okoskert

 Elsősorban fűszernövények termesztésére alkalmas. Egy hónapon belül szuper minőségű "termést" lehet leszüretelni. Nekünk pont annyi a dolgunk ezzel az eszközzel, mint egy kapszulás kávéfőzővel: belehelyezni a speciális virágföld kapszulát, vizet önteni a tartályba, csatlakoztatni a rendszert az elektromos hálózathoz, és kész! A többiről a készülék gondoskodik. Beépített LED-fényforrás energiagazdaságosan segíti a növényeket az optimális növekedésében. 

A növénynevelőbe helyezett földkapszulák speciális összetételűek, melyet a NASA kutatásai inspirálták. Az okos talaj a növény életciklusához igazodva juttatja a tápanyagokat a növényekbe, s az adott növény egyedi szükségleteihez alkalmazkodva, mindig pontosan azokkal a tápanyagokkal látja el, melyekre szüksége van. Emellett a föld apró oxigén buborékokat tartalmaz, és folyamatosan optimális szinten tartja a pH értéket.

Kapható 3, 9 és 27 növénykapszulás kiszerelésben. Ára az előző méretek szerint: 100, 200 és 600 Euró.

További információ: clickandgrow.com

 

AeroGarden Bounty

 

 

Röviden: a "hydrophonikus" okoskert
Ennek az eszköznek az az egyik sajátossága, hogy nem használ sem földet, sem talajkapszulát, csak vizet és tápoldatot. A megfelelő hozzávalók segítségével akár 5-ször gyorsabb növekedést érhetünk el, mintha napon és földben termesztenénk. Ez az eszköz már alkalmas kisebb zöldségek és gyümölcsök termesztésére is (amelyek a földfelszín felett nőnek), mivel a fényforrása alkalmazkodik a növények magasságához. A készülék LCD kijelzője segít nekünk a gondozásban. 

Ennél az eszköznél is több méret közül választhatunk: 3, 6, 9, 24 -es kiszerelésű rendszerrel vannak. Az ára pedig ugyanebben a sorrendben 60, 100, 260, 400 Euró.
További információ: aerogarden.com
Plantui 6
Röviden: az "integrált fényforrású" okoskert
Ez az eszköz is a kapszulás megoldással működik, ráadásul az integrált termesztőfényes programozással a legoptimálisabb fényforrást nyújtja növényeink számára. Érdekessége, hogy sem gombok, sem LCD kijelző nincs rajta, a készülék tetejét kell hosszabban, rövidebben vagy szakaszosan érinteni. 

3-as és 6-os kiszerelésben kapható, ára 150 és 270 Euro.
További információ: plantui.com
LeGrow smart garden
Röviden: a "moduláris" okoskert
Ennek a rendszernek az a sajátossága, hogy mi rakhatjuk össze tetszés szerint válogatva az elemeket, így mindig egyedi kiskerteket tudunk létrehozni. Ha elkészül egy teljes kert, az egy rendes ökoszisztémává is válik. 
A minimalista növénytartó tömbök egy belső víztartályt is tartalmaznak. A moduláris ültetési rendszer beépített LED-es fényforrással és egy diffúziós párásítóval is rendelkezik. Az utóbbi biztosítja, hogy a levegő elég nedves legyen növények termesztéséhez. A Power Pot használatával -amely négy USB porttal töltődobozként is működik- a kertrendszer nem igényel állandó külső áramforrást. 

Az elemek és kiegészítők külön-külön és szettekben is megvásárolhatók. Így az ár is nagyon széles skálán mozog. Egy "pot" tartállyal 9 dollár, és a legnagyobb kiszerelésű szett 500 dollár.
További információ: legrow.co
Kövesd a Dropgardent itt is:

A bejegyzés trackback címe:

https://dropgarden.blog.hu/api/trackback/id/tr7616588700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DropGarden

A DropGarden elsősorban organikus lakberendezéssel és természetes dizájnnal foglalkozik, ugyanakkor tágabb értelemben mindennel, ami otthon, kert és környezettudatosság.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása