DropGarden

Organikus lakberendezés és dizájn

Lenyűgöző kültéri dekorfények

Legyen kerted vagy balkonod, a nyári esték elengedhetetlen kelléke a hangulatvilágítás.

 A felfüggeszthető gömbök, lampionok nagyon népszerűek, és valóban meghitt atmoszférát teremtenek. De lássuk, milyen lehetőségek vannak még! Görgess tovább, és nézd meg a kültéri dekorfények arzenálját!

Érdemes különválasztani a fények típusait napelemes vagy közvetlen áramforrású megoldásokra. Illetve beszélhetünk olyan fényforrásokról is, melyek egyiket sem igénylik, ezek egy harmadik típust alkotnak.

A napelemes lehetőségek közül  manapság számos nagyon mutatós darab létezik. Természetesen időjárás- és fényviszonyfüggő az ilyen testek működése, ugyanakkor a legegyszerűbb és az egyik legbiztonságosabb fényforrások a napelemes megoldások közül kerülnek ki.

 

 

A külső áramforrást igénylő lámpák, fényfüzérek és lampionok gondos odafigyelést igényelnek elhelyezés szempontjából. Vagy kifejezetten por- pára- és cseppmentes helyre kell őket raknunk, vagy csak ideiglenesen szabad kihelyeznünk ezeket a fényeket -mondjuk valamilyen különleges alkalomra. 

 

A kisebb ledes megoldások helyi elemes áramforrással működnek, így ezeket is érdemes óvni a csapadéktól, így el- vagy kihelyezésük szintén ideiglenes lehet csak.

 

A ledfüzéreken kívül beépített ledcsíkkal, illetve rendhagyó kreatív kültéri lámpákkal is emelhetjük kertünk hangulatát. Ezeknél a megoldásoknál kiemelten fontos a magas fokú vízállóság, amely nem csak a cseppállóságot jelenti, hiszen egy kiadósabb eső után egy ideig nedves közegben is kell működniük ezeknek a fényforrásoknak. 

 

A külső áramforrást nem igénylő, de nem is napelemes dekorvilágításokra is több megoldás létezik. Az egyik a klasszikus, ám nagyon népszerű és számtalan kreatív lehetőséget kínáló mécsestartó.

Másik lehetőség -a külső áramforrást nem igénylő világító lehetőségekre- a fluoreszkáló kövek elhelyezése. Ritka, látványos és misztikus benyomást kelt.

Láthatjuk, hogy számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre a kültéri fényforások tekintetében. A helyi adottságokon és kreativitásunkon múlik, milyen hangulatúvá varázsoljuk kertünket, teraszunkat, erkélyünket.

 

 

Kövesd a Dropgardent itt is:

 

Ha már van bevált ötleted kültéri fényekre, vagy csak érdekel a kert és balkondekor,

akkor csatlakozz a Dropgarden-csoporthoz itt.

 

  Fotók: Pinterest

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dropgarden.blog.hu/api/trackback/id/tr7916613434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DropGarden

A DropGarden elsősorban organikus lakberendezéssel és természetes dizájnnal foglalkozik, ugyanakkor tágabb értelemben mindennel, ami otthon, kert és környezettudatosság.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása