DropGarden

Organikus lakberendezés és dizájn

Tengerparti stílus a teraszon
Coastal style

A nyári hőségben ki ne vágyna egy pihentető, tengerparti-feelinget felidéző teraszra...Mindehhez nem kell feltétlenül elutaznunk a görög partokra, hiszen némi kreativitással és igényes stílusérzékkel megteremthetjük ezt a hangulatot saját teraszunkon is.

A klasszikus coastal style a kék-fehér kompozíción alapul. Fontos kellékek még a nád, nyersfa vagy a rattan bútorok és kiegészítők is.  

 

 

Illetve lényeges még a tengerparti stílust idéző dekorációk elhelyezése is. Ezek jelentős elemei a horgony, az evező, a kötél, a kagyló és a hal motívum. 

A tárolóelemek, kiegészítők nyers fa hatású anyagokból szintén a tengerparti stílust idézik fel.

Természetesen teraszunk élettelen lenne növények nélkül, ezért a legnépszerűbb, legmutatósabb coastal stílust idéző növényeket is átfuthatod ebben a cikkben.

Leander

A leander egyik leglátványosabb ékessége lehet teraszunknak. Tűző napon virágzik a legszebben. Magas vízigényű, és hatalmas kaspóban érdemes tartani, télen pedig bevinni. 

 A Papírvirág, eredeti nevén Bougainvillea,

szintén csodálatos díszítő eleme lehet mediterrán-stílusú teraszunknak. Tűző napon virágzik a legszebben ez a növéy is. Mivel futó félcserjéről van szó, ezért nagyon látványos dekoreleme is lehet otthonunknak. 

 

Citrusfélék

Nemcsak látványban, hanem ízvilágban is elhozzák a tengerparti, mediterrán életérzést. Kisebb méretük miatt könnyebb tárolni őket bent a hűvös időszakban is.

A Tölcsérjázmin

Ez a hibrid faj, eredeti nevén Sundavillea, egyre népszerűbb nálunk is. Virágát -fajtától függően- számtalan színben ontja. Lenyűgöző ékessége lehet teraszunknak.  Érdemes támasztékra felfuttatni -mert így a hűvösebb időszakban bent is könnyebben átteleltethető. A napos helyeket kedveli, viszont a huzatot nem szereti.

 

Pálmák

A pálmák is az erős fényt kedvelik, fontos a rendszeres öntözés is, valamint a kicsit erősebb páratartalmú levegő (ezt a növény időnkénti zuhanyoztatásával vagy levélre permetezéssel is helyettesíthetjük) ugyanakkor arra figyeljünk, hogy a pangó vizet nem szeretik. 

Szukkulensek

A sziklakerti, pozsgás növények is illenek a tengerparti hangulatba. Mivel a szukkulensek nem túl igényesek, ezért akár dekorelemként is felhasználhatóak például egy-egy üvegedényben.


Látható, hogy a tengerparti stílus nemcsak a helyszínen múlik. Könnyen felidézhető megfelelő szín- és bútorválogatással, valamint stílusos dekorációk és mediterrán vagy trópusi növények elhelyezéséve is.

Ha szívesen megmutatnád teroszod, vagy további tapaszataltokra vagy kíváncsi kertészkedés és "zöld"lakberendezés témakörben, csatlakozz a Dropgarden-csoporthoz itt.

 

Kövesd a Dropgardent itt is:

 

  Fotók: Pinterest

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dropgarden.blog.hu/api/trackback/id/tr6716615092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DropGarden

A DropGarden elsősorban organikus lakberendezéssel és természetes dizájnnal foglalkozik, ugyanakkor tágabb értelemben mindennel, ami otthon, kert és környezettudatosság.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása