DropGarden

Organikus lakberendezés és dizájn

Üvegbe zárt világ
Dekoratív floráriumok

Bárkinek lehet saját zárt világa, akár a lakásán belül  is. Ez a florárium, vagyis az üvegbe zárt kert.

A floráriumban lévő növények egy zárt rendszert alkotnak. Sokféle florárium létezik. Beszerezhetünk professzionális, kész termékeket is, de akár saját magunk is készíthetünk kisebb, dekoratív floráriumokat. Lássunk néhány csodálatos és számos szórakoztató példát!

 A klasszikus florárium elkészítéséhez kell némi tudás. Fontos, hogy egészséges és hasonló igényű növényeket helyezzünk  egy üvegbe. Lényeges, hogy a floráriumban lévő növények egy ökológiai rendszert alkotnak, így szinte alig kell locsolni őket. A teljesen zárt, profin összeállított floráriumok gondozásmentesek. A nyitott üvegkerteket minimálisan kell csak öntözni.

Napjainkan egyre népszerűbbek a dekorációs céllal készült floráriumok, melyek lakásunk különlegességei lehetnek. 

 

 

 

 

Mint ahogy az  képekből is látszik, megkülönböztethetünk teljesen zárt, félig nyitott és nyitott floráriumokat is. A zártak -professzionális kialakítást követően- teljesen gondozásmentesek. A félig nyitott és nyitott minikerteket időnként öntözni kell, de ez csupán néhány csepp folyadékot jelent hetente. 

 

Vannak továbbá geometrikus és felfüggeszthető floráriumok is.  Mindkét típus modern és kifinomult egyszerre.  

 

És végül -hiszen itt az ősz- nézzünk meg néhány ötletes, szezonális dekorfloráriumot.

  

 

 

 

 

 Kövesd a DropGardent Facebook-on is!

 

Ha szívesen megosztod ötleteidet, vagy mások tapasztalatairól olvasnál az organikus dizájn témájában, csatlakozz a Dropgarden-csoporthoz!

 

További inspirációkért látogass el a Dropgarden közösségi felületeire:

 

 

 

Forrás:

Pinterest

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dropgarden.blog.hu/api/trackback/id/tr816716622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DropGarden

A DropGarden elsősorban organikus lakberendezéssel és természetes dizájnnal foglalkozik, ugyanakkor tágabb értelemben mindennel, ami otthon, kert és környezettudatosság.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása