DropGarden

Organikus lakberendezés és dizájn

Teremts oázist a városban!

Városban élni jó! Sokminden van a közelben, könnyen és gyorsan el lehet jutni A-ból B-be. Pörgés van, sokféle üzlet, számos szórakozóhely. Csak a természet van távol.... De nem kell ennek így lennie! Egyre többen valósítják meg saját kis oázisukat a város közepén, sőt akár összefüggővé is tehetnek kerteket, így egyre nagyobb teret adva a természetnek az elurbanizálódott világban. 

Lássunk erre néhány inspiráló páldát!

Amikor nagyobb lakóházak tetején kezdenek bele közösségi kertézkedésbe vagy termesztésbe, az az urban gardening. Szerencsére manapság egyre több városi épületet terveznek környezettudatos módon, így mára számos ilyen városi kertészeti megoldás létezik már. Ez nem csak természetközeli kikapcsolódást jelent, hanem akár olyan mértékűvé is fejlődhet a termesztés, hogy helyi kiskereskedések alakulhatnak ki, akik helyi termelőktől veszik a zöldséget, gyümölcsöt.

A környezettudatos városfejlesztés olyan irányt vesz fel, melyben a város és a természet összhangot képez. Mivel az épületek egyre magasabbak lesznek, ezért a természet terjeszkedése is vertikálisan valósul meg.

 

 Kövesd a DropGardent Facebookon is!

 Ha szívesen megosztod ötleteidet, vagy mások tapasztalatairól olvasnál a kertészkedés, természetes lakberendezés, organikus dizájn témájában, csatlakozz a Dropgarden-csoporthoz!

 

További inspirációkért látogass el a Dropgarden közösségi felületeire:

 

Forrás:

Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://dropgarden.blog.hu/api/trackback/id/tr4417792423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DropGarden

A DropGarden elsősorban organikus lakberendezéssel és természetes dizájnnal foglalkozik, ugyanakkor tágabb értelemben mindennel, ami otthon, kert és környezettudatosság.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása