DropGarden

Kert és dizájn

Egyszerű és látványos DIY téli dekorációk
Egyszerű és látványos DIY téli dekorációk

Olykor a kevesebb több. Némi kreativitással egyszerű és látványos téli dekorációkat alkothatunk. Ha télies DIY megoldásokkal díszítjük otthonunkat, könnyebben ráhangolódhatunk a hűvösebb, de annál szívmelengetőbb időszakra. Lássunk néhány inspiráló ötletet!

 

 

  Kövesd a DropGardent   Facebook on is!

 

Ha szívesen megosztod ötleteidet, vagy mások tapasztalatairól olvasnál az organikus dizájn ...

Szokatlan adventi koszorúk
Szokatlan adventi koszorúk

Hamarosan itt az első adventi hétvége, a legtöbben meggyújtják az első gyertyát. Van aki vesz, van aki készít adventi koszorút, és a legtöbben a klasszikus koszorúformákat választják. Köralakú, fenyő vagy más alapanyagú koszorúforma, négy gyertya és díszek. Ez a standart összeállítás. Viszont vannak olyan koszorúk, melyek nem illeszkednek a klasszikus kialakításba.  Most lássunk néhány ilyen szokatlan példát!

A betonból készült lakásdekorációk ...

Engedd, hogy lenyűgözzenek a beltéri szukkulensek!
Engedd, hogy lenyűgözzenek a beltéri szukkulensek!

A szukkulensek vagy másnéven  pozsgások egyre népszerűbb növények nemcsak kültéren, hanem bent a lakásban is. A megfelelő összeállításban szépek, különlegesek és alkalmasak beltéri dizájndekorációnak is.

A szukkulensek előnye, hogy szinte gondozásmentesek és nagyon látványosak -amennyiben jó helyük van. Természetesen igényelnek némi odfigyelést és törődést, de közel sem annyit, mint beltéri lágyszárú növénytársaik. 

Téli időszakban ...

Ha már eleged van a "dejólnézki" halloween tökökből, nézd meg ezeket!
Ha már eleged van a "dejólnézki" halloween tökökből, nézd meg ezeket!

Nem mindenki farigcsál szívesen, vagy ha kedvvel is teszi, inkább a meghökkentés a célja, mint az esztétikum. A következő néhány alkotás közül néhány a nyugalom megzavarására alkalmas, de a legtöbb inkább vicces.

Az ebben az időszakban megjelenő nem túl esztétikus tököknek egy markáns csoportja a "hányós" kategórába tartozik.

 

 Aztán vannak a durvábban sikerült faragványok, amelyek biztos nem finomlelkűeknek készültek.

   ...

Őszi dekorfények
Őszi dekorfények

Nem kell az ősznek ridegnek és szomorúnak lennie. A sok élénk szín, a minden nap változó természet, az otthon kellemes és meleg hangulata szintén megszokott kísérőtársa ennek az évszaknak. A hűvös őszi estéket mi is kellemesebbé tehetjük némi hangulatos dekorvilágítással.  Lassunk néhány kreatív példát!

Néhány faragott tök és pár darab gyertya mind segíthenek a meghitt hangulat elérésében.  Már csak türelem és kreativitás kell hozzá. 

...

Meríts inspirációt őszies hangulatú növényi dekorációkból!
Meríts inspirációt őszies hangulatú növényi dekorációkból!

 Az őszi hangulat mindenkit megérint. A legtöbben otthonukat is az évszaknak megfelelően díszítik, dekorálják. Van akinek az ősz szomorú, az elmúlást jelképezi, de van, akinek ez az időszak a színek kavalkádja és a meghittség évszaka. A következő néhány kép inspirációt nyújt az egyszerű, de színekben harmonikus növényi díszek megvalósításához.

Évszaknak megfelelően a legnépszerűbb dekorációs növények közé tartozik a diszcsalán, a ...

Üvegbe zárt világ
Üvegbe zárt világ

Bárkinek lehet saját zárt világa, akár a lakásán belül  is. Ez a florárium, vagyis az üvegbe zárt kert.

A floráriumban lévő növények egy zárt rendszert alkotnak. Sokféle florárium létezik. Beszerezhetünk professzionális, kész termékeket is, de akár saját magunk is készíthetünk kisebb, dekoratív floráriumokat. Lássunk néhány csodálatos és számos szórakoztató példát!

 A klasszikus florárium elkészítéséhez kell némi tudás. Fontos, hogy ...

Természetes, archaikus és modern is egyszerre
Természetes, archaikus és modern is egyszerre

A fa és a növény az organikus dizán két alapvető eleme. Mindkettő magában hordozza a legrégebbi kulturális lakberendezési dizájnformákat és a modern trendeket egyaránt.

 

Lássunk néhány inspiráló páldát arra, hogyan tud egyedi, szokatlan, de lenyűgöző stílusú  növénytartóként funkcionálni a fa! 

 

A modern, geometrikus formák barátságos hangulatúvá válnak a fa természetes anyagától.

 

 

 

 

 

 

 Még ...

Fénylő növények
Fénylő növények

Lenyűgöznek az alternatív lámpák? Valamilyen meglepően új és természetközeli fényforrást szeretnél? Vagy csak nézegetnél csodálatos lámpákat, melyek növényekkel együtt ragyognak? Akkor ez a Te cikked! 

 

A LED-izzóknak köszönhetően bátran kombinálhatjuk a növényeket a lámpákkal, akár nagyon szoros elrendezéssel is, hiszen a LED nem (vagy csak extra minimálisan) bocsát ki hőt. Így nem kell tartanunk az esetleges túlhevüléstől. A közeli fény a ...

Növénytartók filmrajongóknak
Növénytartók filmrajongóknak

Egy igazi rajongó a lehető legtöbb tárgytípusból beszerzi magának a kedvenc karakterét, filmes ereklyéjét vagy a témába illő használati tárgyát. Az utóbbi kategóriába a növénytartók is beletartoznak. Lássuk, milyen filmes virágtartókkal, kaspókkal találkozhatunk, melyek igazi dizájnelemként funkcionálhatnak lakásunkban!

A fantasy világából sokféle növénytartót megtalálhatunk. Általában kerámiamunkákkal találkozhatunk az internetes webhelyeken. ...

DropGarden

A DropGarden elsősorban a balkonkertészettel és organikus dizájnnal foglalkozik, ugyanakkor tágabb értelemben mindennel, ami kert, botanikus lakberendezés, otthon és környezettudatosság.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása