DropGarden

Organikus lakberendezés és dizájn

Belső béke - Zen kertek

Rohanó világunkban mindenki szeretne egy kis békét.

 A legtöbb ember a harmóniát a természetben vagy otthon keresi. A zen kertek lehetővé teszik, hogy pozitív hangulat áradjon akár az irodai íróasztalunkról is.  Nem igényel sok helyet, mégis, hatása az egész helyiségre kiterjed. 

 

A zen kertek eredetileg japán sajátosságok voltak, de mára az egész világon elterjedtté váltak. Japánban egész kerteket rendeztek el ilyen módon, azonban manapság egy kis helyen is megvalóstható mindaz, ami egy zen kerthez tartozik. 

Az eredeti zen kert, vagyis a kareszanszui, fő részei a sziklák és a homok. Bennük a tengert nem víz, hanem a hullámzó vízre emlékeztető alakzatban elgereblyézett homok jeleníti meg.

 

 A mini zen kert egy körülzárt, sekély doboz, ami homokot, sziklákat, és néha füvet vagy más természeti elemet tartalmaz.

Manapság ritkábbak a teljes zen kertek. Leginkább a szobában, íróasztalon elhelyezett mini zen kertek népszerűek. Az európai emberek nagy része ridegnek és egyhangúnak találja a homok-kő kompozíciót, ezért különféle növényekkel, szobrokkal díszíti házi zen kertjeit.

 További ötletekért, tapasztalatok megosztásáért, gyere és csatlakozz a Dropgarden Facebook-csoportjához!

Képek forrása: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://dropgarden.blog.hu/api/trackback/id/tr6016497420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DropGarden

A DropGarden elsősorban organikus lakberendezéssel és természetes dizájnnal foglalkozik, ugyanakkor tágabb értelemben mindennel, ami otthon, kert és környezettudatosság.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása