DropGarden

Organikus lakberendezés és dizájn

Valóság vagy mese? Legyen mindkettő!
Tündérkertek, manókertek

Az emberi kreativitás határtalan. A "Fairy garden" - trend egyre nagyobb teret hódít. Nyerj inspirációt mások tünérkertjeiből!

Tündérkerteket létrehozhatunk bent a lakásban és kint az erkélyen, balkonon, kertben is. A tündérkert alapja lehet egy törött agyagkaspó, sík tál, régi bőrönd vagy bármi, kreativitástól -és lehetőségektől- függően. De akár egy fa tövében is létrehozhatjuk manókertünket. 

Nézzünk néhány csodás példát!

 

Eltörött a kaspó? Semmi gond, csak némi virágföld, növények, plusz  kreativitás: és lesz belőle egy csodálatos tündérkert!

Egy régi virágládát vagy dézsát is újjávarázsolhatunk. Figyeld meg, hogy milyen csodás kis ház került a varázskertbe: igazából sóderkő és ragasztópisztoly -meg némi türelem- kell csak hozzá. A tető fakéregből vagy mulcsból is elkészíthető.

Tartósabb tündér- vagy manóházakat nem is olyan bonyolult létrehozni. A következő kép is ezt bizonyítja. 

 

A kültéri tündérkertek, manókertek létrehozásába a végtelenségig bele lehet szeretni. Többen abba sem tudják hagyni a varázslatos hangulatú kertek elkészítését. Mindig van új ötlet, mindig lehet bővíteni. A lenti képnél is láthatjuk, hogy szinte egy kertnyi méretűvé bővült a tündérkert. 

Aki a kisebb alkotásokra van ráhangolódva, azoknak ajánlom a régi tálak, kosarak újrahasznosítását. A lakás eldugott vagy unalmas részeit teljesen feldobja, hangulatával varázslatossá, élettel telivé teszi egy-egy tündérkert vagy manókert.

 

 

 

 

Aki csak egy kis sarkot szeretne misztikussá tenni lakásában vagy az erkélyén, de nagyobb kertet szeretne, mint egy kaspó, annak ajánlom az emeletes építkezést! Ez a csodás kis varázskert remek példa arra, hogy mennyi helyet spórolhatunk meg a vertikális építkezéssel.

(További ötleteket a vertikális kertészkedéshez itt találsz.)

Ha pedig nincs kedved vagy időd sokat vacakolni, de szeretnél egy kis mesehangulatot a kertedbe, akkor meríts ihletet a következő képből :)

 

Készíts Te is manókertet, tündérkertet, és oszd meg a Dropgarden Facebook-csoportban!

Fotók: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://dropgarden.blog.hu/api/trackback/id/tr4016512320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DropGarden

A DropGarden elsősorban organikus lakberendezéssel és természetes dizájnnal foglalkozik, ugyanakkor tágabb értelemben mindennel, ami otthon, kert és környezettudatosság.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása