DropGarden

Organikus lakberendezés és dizájn

Urban gardening
Városi kertészet pro

De mi is az urban gardening?

Ezalatt azt értjük, amikor az emberek sűrűn lakott városokban, toronyházakon, társasházak teraszain, tetején vagy közös udvarain növénytermesztést, termelést folytatnak.

Ezzel a gyakorlattal behozzák a természetet a nagyvárosokba, több zöldterületet és közösségeket alkotnak, és az önellátó gazdálkodást is népszerűsítik. 

 

Az urban gardening több annál, hogy néhány ember szeret kertészkedni és kiaknázza a városi lehetőségeket. A városi kertészet egy lehetséges alternatívája annak, hogy a nagyvárosok által létrejött betondzsungel kissé ökologikussá váljon.

Ráadásul ezáltal helyi kistermelők jönnek létre a városokban, kevesebb élelmiszert kell importálni, így jelentősen csökken a környezetszennyezés is.

Az urban gardening szemlélettel létrejött (vagy átalakult) épületek lépések egy olyan jövő felé, amelyben a város és a természet nagyobb összhangban él egymással. Ráadásul az egyre terjedő városi kertészet szemlélete a nagyvárosokat környezetbarátabbá, az embereket összetartóbbá és ökoszemléletűbbé teszi.

A jövő nem kell, hogy városellenes legyen, meg kell tanulnunk kihasználni a lehetőségeket összhangban a természettel és környezetbarátabb szemlélettel.

Érdemes kicsiben elkezdeni az átalakulást. Egyénileg vagy kis közösségek alakításával, egyszerű megoldásokkal bárki képes ökoszemléletűbbé tenni az urbanizált jelent.

Mindenki, aki egy kis kertet varázsol a saját városi lakásához tartozó területen, már sokat tesz egy élhetőbb, zöldebb jövő felé. 

 

 

 Mutasd meg saját kiskertedet, csatlakozz a csoporthoz itt

 

Képek forrása: Pinterest

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dropgarden.blog.hu/api/trackback/id/tr1116560792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DropGarden

A DropGarden elsősorban organikus lakberendezéssel és természetes dizájnnal foglalkozik, ugyanakkor tágabb értelemben mindennel, ami otthon, kert és környezettudatosság.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása