DropGarden

Organikus lakberendezés és dizájn

Legyen privát oázisod!
Kültéri csobogók

A nagy nyári forróságban egy árnyas kert maga a megváltás. Főleg, ha víz is van benne. Jelen esetben nem a medencékre gondolok, hanem a kültéri csobogókra, kisebb szökőkutakra. Vannak egész kis darabok, melyike akár balkonra is könnyedén elhelyezhetők. Ugyanakkor a kertekbe beépíthető szökőkutak rendkívül látványosak és szinte oázisként funkcionálnak. 

 

A cikkben láthatsz viszonylag könnyen elkészíthető DIY-csobogókat, illetve nagyobb kertészetekben megvehető  darabokat, valamint  professzionálisan kiépített rendszereket is. 

Görgess tovább, és nyerj inspirációt a csobogó-ötletekből! 

 

Vízforgatós, szivattyús csobogókat sziklás-lépcsőzetes formában a legegyszerűbb kiépíteni. A kert  egy sarka kiváló helyszíne az ilyen jellegű csobogóknak.  

 Nagyobb kertészetekben lehet kapni speciálisan kerti vízesésekhez kialakított sziklákat, melyeket aztán mi magunk is elhelyezhetünk kertünkben.

 A tudatos fényhasználattal kiemelhetjük kertünk ékességét.

 A legtöbb nagy kertészetben kaphatóak különféle méretű kerti csobogók. A kisebbek 20 ezer forinttól már megvásárolhatók, az átlag ár 40-80 ezer forint között van. Amennyiben extra igényeink vannak, úgy akár több százezer forintért is kiválaszthatjuk a megfelelő darabot. Ezeknél a rendszereknél szükséges áramforrást biztosítani vagy napelemes darabokat választani.

Vannak olyan professzionális megoldások, melyek a különálló és a beépített rendszereket ötvözik.

 És van olyan rendszer is, ami nagyon  könnyen elkészíthető, és az esővizet használja fel látványelemként.  

 

 Ha valakinek van kedve kísérletezni, itt van két videó, ami segítségül szolgálhat a házi csobogó elkészítéséhez.  

 

 

 

 

  Fotók: Pinterest

 

Kövesd a Dropgardent itt is:

Ha kedveled a csobogókat, növényeket, és szívesen osztasz meg saját tartalmakat,

A bejegyzés trackback címe:

https://dropgarden.blog.hu/api/trackback/id/tr8616608948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DropGarden

A DropGarden elsősorban organikus lakberendezéssel és természetes dizájnnal foglalkozik, ugyanakkor tágabb értelemben mindennel, ami otthon, kert és környezettudatosság.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása