DropGarden

Organikus lakberendezés és dizájn

Fa a házban?! Miért ne :)

Ha az ember igazán híve az organikus dizájnnak és szeretne valami merészet, építsen be otthonába egy igazi fát!

Vannak igazán nehezen kivitelezhető megoldások, de azért könnyebb utak is léteznek ennek ez ötletnek a kivitelezésére. Lássunk néhány inspiráló példát!

 

A cikkben két csoportban láthatjuk a fás megoldásokat. Az első esetben a fa gyökere a padlószint alatt helyezkedik el. Ezt követően pedig azokat az ötleteket lehet látni, ahol egy hatalmas nagy kaspóba helyezték el a fát. 

 

A beépített fák esetében a padózat vagy járólap körbeöleli a növényt, megfelelő helyet hagyva a terjeszkedések és az öntözésnek.

A legtöbben az előtér/lépcsőház területét tartják legalkalmasabbnak egy hatalmas fa elhelyezésére. Hiszen itt tudják leginkább megoldani a magasság és a fényigény nehézségeit.

Vannak olyan otthonok, ahol a ház legmonumentálisabb részében, a nappaliban helyezkedik el a fa. Így központi részévé válik a lakásnak a hatalmas növény.

Designed by Ukrainian studio YODEZEEN architects, Grosvenor House is planned to be built in Koncha-Zaspa's historic neighbourhood in the Holosiiv Raion of the city of Kyiv.

#ukraine #kyiv #kiev #kief #decoration #architecture #architect #amazingarchitecture #design #interiordesign #interiordesigner #decor #homedecor #home #house #luxury #diy #travel #amazing #photography #realestate #casa #arquitecto #arquitectura #interiordesigntips #gardentip #indoorgarden #luxuryinterior #houseplan

Üvegtetővel vagy hatalmas ablakokkal bármelyik helyiséget alkalmassá tehetjük egy ilyen nagy növény befogadására.

A kaspós megoldásokra is találhatunk többféle ötletet. Mindenesetre ebben az esetben a kockázat kevesebb, mintha beépítenénk a fát az otthonunkba. Hiszen, ha valamiért nem tudjuk hosszan életben tartani a fásszárú növényünket, nem marad utána feltétlenül hatalmas űr, ráadásul könnyebben pótolható.

Ha mélyebben érdekel az organikus dizájn, olvasd el ezt a cikket is!

A beltéri fásszárú növények különleges odafigyelést igényelnek. A csalódás elkerülése érdekében a beszerzés, beépítés előtt pontosan és szakszerű helyekről tájékozódjunk növényünk tartását, ápolását illetően.

 

  Fotók: Pinterest

 

 Ha kedveled a növényeket, és szívesen osztasz meg saját tartalmakat,

csatlakozz a Dropgarden-csoporthoz itt!

  

Kövesd a Dropgardent itt is:

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dropgarden.blog.hu/api/trackback/id/tr6016631656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DropGarden

A DropGarden elsősorban organikus lakberendezéssel és természetes dizájnnal foglalkozik, ugyanakkor tágabb értelemben mindennel, ami otthon, kert és környezettudatosság.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása