DropGarden

Organikus lakberendezés és dizájn

Ismét trend az organikus dizájn

Hozhatjuk közelebb a természetet a kertjeinknél? Hát persze! Akár a lakberendezés során is előnyben részesíthetjük az élő dekorációs elemeket. 

Számtalan ötlet és megoldás közül válogathatunk manapság. Kezdjük az otthon is elkészíthető, viszonylag egyszerűnek mondható, de nagyon ötletes DIY-elemekkel!

A fali képek esetében fontos a tervezés (látványterv a rétegek esetében, az együtt ültetett növények igényei és méretei kapcsán). Fontos az is, hogy a kép hátulja megfelelően legyen szigetelve, különben hamar nyomot hagy a falon. Ezek a rétegképek sokban hasonlítanak a floráriumokhoz, melyekről itt olvashatsz bővebben. 

Az évelőkből álló képek is egyre divatosabbak manapság. A szukkulensek számtalan pozitív tulajdonsága közül a legkiemelkedőbb, hogy beérik minimális folyadékkal. Igazi túlélők, szinte bárhol életben maradnak. Ha szeretnél mégtöbbet megtudni a kövirózsákról, olvasd át ezt a bejegyzést!

Ahhoz, hogy a kövirózsákat természetes módon fixálni tudjuk a képben, használjunk rácsos rögzítést. Lássuk az elkészítés fázisait:

Ha még ennél is egyszerűbb megoldást szeretnénk, akkor az üveglapok közötti dekoratív levelek is nagyon jól mutathatnak otthonunkban. Ezek remekül illeszkednek a minimalista vagy provanszi stílushoz is.

Ezt követően lássunk néhány nagyon ízléses, professzionális megoldást a botanikai, illetve az organikus dizájn megvalósítására!

 

 

Természetesen az organikus dizájnnak vannak építészeti és formatervezési elemei is, de mivel a Dropgarden alapvetően egy kertészeti témákkal foglalkozó blog, ezért ennek a stílusnak a botanikai dekorelemeire hoztunk most példákat.

Nézelődnél tovább? Érdekelnek a vertikális növénydekorációk? Görgesd át ezt a cikket, rögtön kedvet kapsz a kipróbálásához!

Ha szívesen megosztanád tapasztalataidat hasonló témákban, csatlakozz a csoporthoz itt.

Napi érdekességekért kövesd a Dropgardent a Facebookon itt!

 

Képek: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://dropgarden.blog.hu/api/trackback/id/tr2716567086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DropGarden

A DropGarden elsősorban organikus lakberendezéssel és természetes dizájnnal foglalkozik, ugyanakkor tágabb értelemben mindennel, ami otthon, kert és környezettudatosság.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása