DropGarden

Organikus lakberendezés és dizájn

Öko & industrial
Raklapok és növények ötvözése

Minden lakberendező oldalon/magazinban egyre nagyobb teret hódít az ipari stílus és a raklap-bútor. Ebbe a trendbe tökéletesen illeszkedik a raklapok növénytartó funkciója is. Ehhez ad inspirációt a következő néhány kép és leírás.

 Kezdjük a beltéri ötletekkel! 

Érdemes a raklapot elsősorban háttérként és polcként használni. Egyrészt nem kell bajlódnunk a szigeteléssel, másrészt az öntözés és tisztítás is sokkal egyszerűbb. A fenti képen a raklapok kifelé fordítva állnak (a falhoz rögzítve), a talpak alja le van zárva, így a növényeket cserépben tudjuk elhelyezni rajta.

 A leni képen egy szellősebb raklapot helyeztek a falra -könnyebb tisztán tartani-, a növények kisebb üvegekben vannak -a jól bevált sóder+virágföld kombinációval. Az egész növénytartó kombináció minimalistább, ugyanakkor  fényforrások elhelyezésével nagyon stílusos.

 A lenti megoldás a lehető legmacerásabb -hacsak nem az ember készen veszi ezt a fajta tárolót. Alaposan le kell szigetelnünk a raklap hárulját. Precízen kidolgozott megldást kíván a belső vízelvezető rendszer összeállítása is. Ugyanis az ilyen jellegű vertikális kerteket nem lehet egyszerűen felülről öntözni, mert az alsóbb szintekre alig jut el víz. Belső adagoló- és csőrendszerre van szükség, mivel nem szaba hagyni, hogy a víz pangjon a növények alatt és az elemek között. 

A kültéri raklap-megoldások is nagyon látványosak lehetnek. Most nézzünk azok közül néhány példát!

 

A kültéri ralap-dekorációk közül is a tároló jellegűek a legnépszerűbbek és a legegyszerűbbek. Elég csiszolni, festeni és máris jöhetnek a növények!

 

Kiskertbe, erkélyre, balkonra konyhakertet is kialakíthatunk a raklapok segítségével. Ha közvetlenül a raklap rekeszekbe ültetjük a növényeket, ne feletkezzünk el a szigetelésről.

 

Ha további ötleteket szeretnél a függőleges kertészkedéshez, fusd át ezt a cikket.

Ha a konyhakert érdekel, akkor ne hagyd ki ezt a bejegyzést sem.

Van tapasztalatod? Oszd meg itt a csoportban is!

 

Fotók: Pinterest 

A bejegyzés trackback címe:

https://dropgarden.blog.hu/api/trackback/id/tr5716521136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DropGarden

A DropGarden elsősorban organikus lakberendezéssel és természetes dizájnnal foglalkozik, ugyanakkor tágabb értelemben mindennel, ami otthon, kert és környezettudatosság.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása