DropGarden

Organikus lakberendezés és dizájn

Botanikus lakberendezés

Vannak megunhatatlan dolgok, mint például a botanikus lakberendezés. Hogyan lehet egy lakás dísze egy növény vagy egy virágtartó? Hogyan lehet kreatív és élő egy dekoráció? Hogyan vigyél több zöldet az otthonodba úgy, hogy mindenkit ámulatba ejts?

Természetes formák, színek és anyagok -ezek adják az organikus-botanikus dizájn alapját. És természetesen a növények.

Növénytartók, képek, világítás, polcok és szobák -ezekből mutat pár példát ez a cikk. Lássuk az ötleteket, görgess tovább! 

A falra felhelyezett növénytartók nagyon praktikusak, hiszen sokkal kevesebb helyet foglalnak el, mint padlón lévő társaik. Ugyanakkor szokatlan látványukkal maradandóbb benyomással bírnak.

 

Akár magunk is könnyedén elkészíthetjuk vertikális növényi falunkat egy fémrácsos háttér felhelyezésével, amire kedvünk szerint rakhatjuk növényeinket. Vagy professzionális megoldásokat is választhatunk, beültetett növényi képpel foglalkozó szakemberek megbízásával.

Kisebb felületekbe mi magunk is helyezhetünk el növényeket, elsősorban szukkulenseket érdemes (bővebben itt), hiszen ezeknek a növényeknek minimálisak az igényeik, és jól behatárolható módon terjeszkednek, így nem növik ki egyhamar a "képet".

Fali képek nemcsak élő növényekből készülhetnek, ugyanakkor  ezek is az organikus dizájn kategóriába sorolhatóak.

A világítástechnika is lehet természetközelibb, például az alábbi megoldással.

A különféle természetes polcok kiválóak az organikus dizájn megvalósítására.

 Az organikus dizájnhoz megfelelő bútorok és ehhez illeszkedő formatervezés is tartozik, melyet a professzionális lakberendezési oldalakon részletesen megtalálhatunk. Fontos a természetes színek és anyagok használata. Kiemelt szerepet kap a zöld, a homokszín, a fehér és a bézs valamint a fa, rattan és nád. És természetesen a növények. 

 Érdekel mégtöbb tartalom az organikus dizájn területéről? Kattints, és fusd át ezt a cikket is!

 

Ha szívesen megosztod lakberendezési ötleleidet a témában, csatlakozz a Dropgarden-csoporthoz!

  

Kövesd a Dropgardent itt is:

 Fotók: Pinterest 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dropgarden.blog.hu/api/trackback/id/tr4716647646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DropGarden

A DropGarden elsősorban organikus lakberendezéssel és természetes dizájnnal foglalkozik, ugyanakkor tágabb értelemben mindennel, ami otthon, kert és környezettudatosság.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása